• Telefoon: 0592-398466

  • Lokaties: Assen (Zoom 18)

  • info@rugcentrummolina.nl

Chiropractie

Wat is chiropractie?​

Het woord “chiropractie” komt uit het Grieks en betekent “uitgevoerd met de hand”.
Chiropractoren kunnen problemen opsporen door het zenuwstelsel te onderzoeken, zoals een zenuwprobleem, een schijfprobleem of een neurologisch probleem. Als de patiënt symptoomvrij is, hebben chiropractoren de mogelijkheid om problemen te voorzien. Dit door de wervelkolom te bevoelen en een blokkade op te sporen die zou kunnen leiden tot een probleem. Al vele jaren vertelt de chiropractor de patient dat er blokkades zijn of waren in de wervelkolom. Met de nieuwste technologie op het gebied van chiropractie, is het nu mogelijk om deze blokkades ook visueel te maken en te tonen aan de patient zelf. Dit gebeurt met de rugscan van Myovision.

Als het probleem is gerelateerd aan de wervelkolom of een spierblessure, kunnen we ons richten op het probleem en werken aan de klachten. We hebben uitgebreide kennis in het lezen van MRI, CAT-scan, rontgenfoto’s etcetera. We kunnen interpreteren en een diagnose stellen op basis van beeldvorming en behandelen de patiënt met de mogelijkheden die onze praktijk biedt. Chiropractie is de eerste grootste alternatieve therapie in Amerika. Gekozen door mensen die ervoor kiezen om de oorzaak van hun probleem te behandelen met chiropractie en niet hun symptomen met geneesmiddelen proberen te bestrijden.

Is chiropractie voor uw?

Een simpele vraag. Is de tandarts voor u? Deze vraag moet op dezelfde manier worden beantwoord als voor chiropractie. We gaan niet alleen naar de tandarts om onze tanden te laten behandelen, maar ook voor controle om gaatjes te voorkomen. We gebruiken onze tanden alleen om ongeveer 3 keer per dag te kauwen, maar onze rug gebruiken we voortdurend. Dus waarom hechten we niet hetzelfde belang aan onze rug? Soms besteden we meer aandacht aan onze auto’s dan aan ons eigen lichaam en vragen we ons af waarom we opeens zo’n last van onze rug hebben. Waarom uw rug niet regelmatig laten controleren, net zoals uw gebit?

Links

  • Dutch Chiropractic Federation

  • International Chiropractic Association

  • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren

Lid van