• Telefoon: 0592-398466

  • Lokaties: Assen (Zoom 18)

  • info@rugcentrummolina.nl

Decompressie Therapie

Frame Right

Decompressie therapie is een gespecialiseerde, medische en paramedische procedure die gebruikt wordt om de pijn geassocieerd met geïrriteerde schijven, hernia’s, niet recht staande schijven en artritis aan de gewrichten op te lossen. De patiënt gaat liggen waarna speciaal ontworpen banden verbonden worden boven en onder de pijnlijke gebieden.
Milde druk, drukt de banden uit elkaar en hierdoor wordt er een negatieve druk of vacuüm uitgeoefend binnen de schijf. Deze onderdruk trekt de hernia of niet rechtstaande schijf terug naar het midden. Zodra de druk afneemt uit het gevoelige zenuwweefsel/schijven, zal de patiënt pijnverlichting ervaren.
Met regelmatige behandelingen, krijgen de schijven en het weefsel tijd om te genezen. Bovendien zorgt deze negatieve druk voor het aanmaken van voedingsstoffen en vloeistoffen in de schijf om zo uitdroging te voorkomen en de schijf te genezen.

Wervelschijvenletsels en ischias

Decompressie therapie is ook effectief bij de behandeling van vernauwing/ achteruitgang van de kwaliteit van tussenwervelschijven, ischias en letsels aan de verwelschijven. De decompressiekrachten tijdens de behandeling ‘openen’ gebieden die achteruitgang vertonen en geven zo verlichting van pijn en druk aan de zenuw.

Patiëntevaluatie

Uw chiropractor zal een grondig onderzoek doen naar de geschiedenis van uw gezondheid, een onderzoek uitvoeren aan uw wervelkolom en evalueert alle MRI’s of CAT-scan om te bepalen of u geschikt bent voor de decompressietherapie.
Daarna, met een compleet inzicht in de toestand van uw rug, zal de chiropractor een behandelplan aan u voorstellen. Uw behandelplan zal worden ontworpen voor het corrigeren van uw wervelkolom. De behandelingen zullen zo snel mogelijk plaatsvinden en zo betaalbaar mogelijk worden gehouden. Uw verzekering zal met u bekeken worden en u zult bewust worden gemaakt van alle kosten, voordat een decompressie therapie wordt uitgevoerd. Denkt u er aan dat wanneer u aanvullend verzekerd bent, u bij de meeste zorgverzekeringen uw nota kan indienen voor vergoeding van uw behandeling. Zodra de chiropractor zijn aanbevelingen heeft gedaan met betrekking tot de behandeling, beslist u altijd nog of decompressietherapie de juiste keuze voor u is.

Is decompressie therapie voor iedereen?

Patiënten met lage rug- en nek pijn die wordt veroorzaakt door fracturen, tumoren, infectie- of ziekte processen komen niet in aanmerking voor decompressie therapie.

Uw chiropractor bepaalt altijd het verloop van de eventuele behandeling en bekijkt of u in uw toestand misschien toch baat zou kunnen hebben bij behandeling in plaats van een chirurgische ingreep.

Links

  • Dutch Chiropractic Federation

  • International Chiropractic Association

  • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren

Lid van