• Telefoon: 0592-398466

  • Lokaties: Assen (Zoom 18)

  • info@rugcentrummolina.nl

Houdingsanalyse

In onze maatschappij is er veel aandacht voor het ontwikkelen van de perfecte krachttraining en cardiotraining, maar veel mensen vergeten het belang van een goede houding. Het hebben en behouden van een goede houding heeft veel voordelen. Het is dus van belang om aandacht te besteden aan uw houding en het behouden van een goede houding.

Hieronder worden enkele van de grootste voordelen voor het behouden van een goede houding besproken.

Vermindert blessuregevaar

Iedereen die ooit wel eens een blessure heeft gehad, weet dat dit uiterst frustrerend kan zijn. Met behulp van een goede houding zal het risico op een blessure dalen, omdat alle lichaamsdelen op elkaar afgestemd en in de juiste positie zijn.

De kans op blessures is vooral het geval wanneer u deelneemt aan activiteiten, zoals krachttraining of sport. Dit, omdat de houding niet in vorm is tijdens het uitvoeren van de verschillende bewegingen en dat zorgt voor een grote kans op blessures. Als je niet weet wat een goede vorm is voor de oefening die je gaat doen, vraag eerst hulp. Het is veel beter om blessures te voorkomen dan te genezen, dus de oefening op de juiste manier doen voor behoudt van je houding is dan beter.

Hieronder worden enkele van de grootste voordelen voor het behouden van een goede houding besproken.

Verbeterde luchtstroom door het hele lichaam

Een ander voordeel van een goede houding is dat de luchtstroom door het hele lichaam wordt verhoogd. Als we niet rechtop staan, kunnen onze longen niet evenveel lucht innemen dan wanneer we dit wel doen. Door goed rechtop te staan en te lopen, een goede houding dus, verbetert dit de capaciteit van de longen.
Als u een goede houding gebruikt, zult u merken dat u borst open is, en daardoor wordt het mogelijk meer lucht te laten circuleren door het hele lichaam. Om u te helpen bij deze houding, in de toekomst en thuis, kunt u uw schouderbladen naar elkaar toeduwen. Dit zorgt er voor dat u weer rechtop staat of loopt en op die manier wijzigt u zelf u onjuiste lichaamshouding in de juiste.

 

 

Meer zelfvertrouwen

De eerste manier waarmee een goede houding u gaat helpen, is het verhogen van uw zelfvertrouwen. Vertrouwen is een van de dingen die een grote bijdrage levert aan hoe andere mensen u bekijken. Door goed rechtop te staan, kunt u overkomen als een zekerder persoon.

Niet alleen dat. Als u een goede houding heeft, voelt u zich in het algemeen beter. Een goede houding heeft dus niet alleen impact op de mensen om u heen, maar vooral ook op uzelf.

Verbeterde energielevel

Ten slotte is meer energie de laatste grote verbetering die u zult ondervinden wanneer u een goede houding heeft. Dit is deels te wijten aan de toegenomen luchtstroom door het lichaam, zoals hierboven al genoemd. Maar ook aan de natuurlijke houding van het lichaam. Hierdoor zullen de spieren niet zoveel druk ondervinden en dus minder vermoeid zijn.

Een slechte houding is niet een normale lichaamshouding. Het wordt bijna als ‘normaal’ gezien, omdat het is opgenomen in onze dagelijkse gewoontes. Door het aanpassen van een slechte houding, stelt u uw lichaam in staat om opnieuw te leren wat een goede houding is met de vele voordelen die daaraan verbonden zijn.

 

Redenen om te kiezen voor de decompressie therapie:

  • De patiënt is op zoek naar een alternatief voor een operatie.
  • Het letsel aan de schijven/schijf is niet ernstig genoeg voor een operatie.
  • Conventionele chiropractische behandeling hielp niet.
  • Fysiotherapie werd ineffectief.
  • Symptomen waren niet 100% verdwenen na een rugoperatie.

Links

  • Dutch Chiropractic Federation

  • International Chiropractic Association

  • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren

Lid van