• Telefoon: 0592-398466

 • Lokaties: Assen (Zoom 18)

 • info@rugcentrummolina.nl

Nieuwe patiënt informatie

Prijzen en Vergoedingen

Voor chiropractie, fysiotherapie en oefentherapie/mensendieck geldt:
Géén verplicht eigen risico van € 350,=.
Dit verplichte eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.
Wanneer u door de vergoedingen van de aanvullende verzekering heen bent, geldt dat de kosten voor chiropractie voor eigen rekening zijn. De prijzen zijn dan als volgt:

  • Chiropractie exam: 75 euro
  • Chiropractie consult: 55 euro
  • *Aquamassage: (20 min sessie) 17,50 euro

*Aquamassage wordt niet vergoed door aanvullende verzekering.

Uw eerste afspraak

Frame Left

Standaard voor nieuwe chiropractische patiënten is om een zeer gedetailleerd lichamelijk onderzoek te ondergaan tijdens het eerste bezoek. Dit omvat neurologische-, orthopedische- en spiertesten. Ook wordt er een houdingsanalyse gemaakt. Niet alleen om meer informatie over het geschetste probleem te krijgen, maar ook om andere problemen op te kunnen sporen waarvan de symptomen nog niet aanwezig zijn of symptomen te vinden die gerelateerd zijn aan de voornaamste klachten. Na deze testen wordt er een diagnose gesteld. Tijdens het tweede bezoek worden de resultaten van de testen en de diagnose besproken. Er wordt bekeken welke stappen er genomen moeten worden om het probleem te verhelpen. Geen pijn hebben, betekent niet dat je gezond bent! Geneeskunde behandelt je als je ziek bent. Chiropractie houd je gezond!

Chiropractoren kunnen problemen opsporen door het zenuwstelsel te onderzoeken, zoals een zenuwprobleem, een schijfprobleem of een neurologisch probleem. Als de patient symptoomvrij is, hebben chiropractoren de mogelijkheid om problemen te voorzien. Dit door de wervelkolom te bevoelen en een blokkade op te sporen die zou kunnen leiden tot een probleem. Al vele jaren vertelt de chiropractor de patient dat er blokkades zijn of waren in de wervelkolom. Met de nieuwste technologie op het gebied van chiropractie, is het nu mogelijk om deze blokkades ook visueel te maken en te tonen aan de patient zelf. Dit gebeurt met de rugscan van Myovision.

Als het probleem is gerelateerd aan de wervelkolom of een spierblessure, kunnen we ons richten op het probleem en werken aan de klachten. We hebben uitgebreide kennis in het lezen van MRI, CAT-scan, rontgenfoto’s etcetera. We kunnen interpreteren en een diagnose stellen op basis van beeldvorming en behandelen de patiënt met de mogelijkheden die onze praktijk biedt. Chiropractie is de eerste grootste alternatieve therapie in Amerika. Gekozen door mensen die ervoor kiezen om de oorzaak van hun probleem te behandelen met chiropractie en niet hun symptomen met geneesmiddelen proberen te bestrijden.​

Wat moet u meenemen naar uw eerste afspraak?

 • Een schone handdoek.
 • Röntgenfoto’s, MRI-scan, CT-scan e.d.
 • Een identiteitsbewijs.

Veelgestelde vragen

Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen heeft chiropractie opgenomen in het pakket. De chiropractor moet wel geregistreerd zijn bij de Stitching Nationaal Register van Chiropractoren en aangesloten zijn bij een chiropractische beroepsvereniging (Dutch Chiropractic Federation). De vergoeding kan onderling verschillen. Het is verstandig om contact met ons op te nemen als u hierover meer informatie wilt.

Nee, een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Het is verstandig u vooraf te laten informeren door uw verzekeringsmaatschappij.

Ja. Uit onderzoek is gebleken dat chiropractie één van de veiligste en meest effectieve vorm van behandelen is. Voorafgaand aan de behandeling wordt een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek gedaan, waardoor de chiropractor eventuele risico’s kan uitsluiten.

Ja. Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. Wanneer deze druk geeft op een zenuw, treedt er pijn op naar een arm of een been. Vaak zijn er echter tegelijkertijd blokkades in gewrichten in de buurt van het niveau van de uitpuiling. Deze veroorzaken de nek- of rugpijn. Bij een operatie wordt de uitpuiling weggehaald of op een andere manier ruimte gemaakt voor de zenuw, maar er wordt niets gedaan aan de gewrichtsblokkades. De nek- of rugpijn blijft dan ook vaak aanwezig. Deze kan met behulp van chiropractische correcties behandeld worden.

Ja. Veel vrouwen krijgen juist extra last van de rug tijdens de zwangerschap. Zij kunnen behandeld worden of doorgaan met de ingezette behandeling, maar de behandeltechnieken worden wel aangepast.

Ja. In de meeste gevallen bouwen problemen zich langzaam op. Als het lichaam de problemen niet meer kan opvangen ontstaan er klachten. Het lijkt dan alsof die er opeens zijn, maar het lichaam geeft alleen de grens aan. Met preventieve controle kunnen aankomende problemen in veel gevallen ontdekt en hersteld worden, wat in een later stadium klachten voorkomt. Vergelijk het met een controle beurt voor het gebit of de auto. U wacht liever ook niet tot er echt grote problemen zijn!

Een chiropractor heeft een voltijdse vijfjarige universitaire studie voltooid. De chiropractor heeft beschikking over meer en andere technieken dan de manueel therapeut. Een chiropractor zal bij elke klacht naar het gehele lichaam kijken en niet alleen het pijngebied behandelen.

Bij acute rugklachten is het belangrijk in beweging te blijven en dit af te wisselen met liggen. Beperk zitten zoveel mogelijk. Bij acute nekklachten is bewegen ook belangrijk. Probeer zo weinig mogelijk omhoog te kijken en ga altijd goed recht tegenover uw gesprekspartner, televisie of computer zitten, dus niet gedraaid. Ondersteun uw hoofd niet met uw handen. Ga eventueel liggen als het hoofd zwaar aanvoelt. Luister altijd goed naar uw eigen lichaam. Vaak helpt het om een ijszak (bv. koelelement, zak bevroren doperwten, etc.) op de pijnlijke plek te leggen. IJs werkt pijnstillend en een eventuele zwelling wordt hiermee verminderd. Doe altijd een theedoek om het ijs heen, leg ijs nooit direct op de huid! Laat het ijs minimaal 15 en maximaal 20 minuten liggen. U kunt dit elk uur herhalen. Als de pijn met ijs toeneemt moet u hiermee stoppen.

Nee. De correcties in de wervelkolom zijn normaal niet pijnlijk. De behandeling kan wel eens vervelend zijn als de klachten zeer acuut zijn. Ook de behandeling van de spieren kan vervelend zijn. Als het pijnlijk is, moet de patiënt dit altijd melden. De chiropractor kan dan besluiten om de behandeling aan te passen.

Veel van onze patiënten zijn eerst door het standaard medische circuit geweest, voor ze naar ons komen. Vaak hebben ze dan ook te horen gekregen dat er aan hun kwaal niets valt te doen en dat ze er mee moeten leren leven. Dit is heel vaak niet waar; haast dagelijks helpen wij mensen van kwaaltjes af waarvan ze te horen hadden gekregen dat ze niet te verhelpen waren. We helpen mensen van klachten af die ze gedurende de laatste 10 of 20 jaren hebben gehad. Dit is natuurlijk zeer welkom, maar tegelijk wrang, daar mensen dan toch vaak moeten concluderen dat ze al die jaren voor niets met pijn hebben gelopen. De groep mensen die het meest krijgt te horen dat ze niet te helpen zijn, zijn mensen met slijtage of artrose. Ondanks dat we de artrose of slijtage niet weg kunnen nemen, kunnen we deze mensen, door de gewrichten soepeler te maken, heel veel pijnverlichting geven. Als er slijtage aanwezig is moeten deze mensen de behandelingen op een regelmatige basis bijhouden om terugval te voorkomen. Dit noemen we onderhoudsbehandelingen. Tussen de drie en twaalf onderhoudsbehandelingen per jaar, met een gemiddelde van vier, is gebruikelijk.

Links

 • Dutch Chiropractic Federation

 • International Chiropractic Association

 • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren

Lid van